Toiminta

Punkarin hevostallin toiminta keskittyy ensisijaisesti huippusukuisten laatuvarsojen tuottamiseen suomalaisen raviruheilun tarpeisiin. Tavoitteena on saada aikaan terveitä, karastuneita ja lahjakkaita kilpahevosten alkuja uusien omistajiensa iloksi. Hyvän varsan kasvatus alkaa tamman valinnasta. Tamman hyvästä hoidosta tiineyden ja varsomisen aikana ja imettävän tamman laadukkaasta laidunnuksesta. Varsan ensimmäinen talvi sujuu Tervakoskella Suomen oloihin rakennetussa pihatossa painitreeneissä kavereiden kanssa. Laidun- ja pihattopaikkoja tarjotaan myös muille kuin omille kasvateille.
Punkarin hevostallin toimintaan kuuluu myös esikuivatun säilöheinän viljely ja myynti. Rehua viljellään omiin tarpeisiin, mutta tilakoot mahdollistavat myös rehun myynnin ulos.
Villen sukupolven ylitse kulkeva kokemus suomalaisesta ilmastosta ja maaperästä ja Markun agrologin koulutus yhdessä takaavat korkealuokkaisen rehun, jonka teko aloitettiin jo ensimmäisten joukossa 1970 luvun loppupuolella Pohjanmaan lakeuksilla. Nykyisin saatavana on analysoitua, tasalaatuista rehua niin pyörö- kuin kanttipaaleissakin.
Veri vetää myös kilparadoille. Punkarin hevostalli omistaa aktiivisesti kilpailevia starttihevosia. Ville ja Markku ovat tuttu näky Suomen pääradalla, mutta pitkiäkään ravimatkoja kaihtamatta kilpaillaan ympäri Suomea.

maisema 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tammat 2013

j